του Γιάννη Πήλιουρα

Σήμερα συμπληρώθηκαν κι επίσημα οι πρώτες 100 ημέρες ως Δήμαρχος με τη νέα διοίκηση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, για τον Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Αυτό το momentum είναι σημαντικό προκειμένου να διεξάγουμε μια μικρή ανασκόπηση 5 σημείων, για τις κατευθύνσεις της νέας διοίκησης του Δήμου μας και τι σχεδιασμός υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.

Σημείο 1ο

Η ανάδειξη νέων δημοτικών συμβούλων και συνεργατών που ρίχνουν το ηλικιακό όριο σε σχέση με το παρελθόν. Ο νέος Δήμαρχος επέλεξε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ανθρώπους που έθεσαν υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κερδίζοντας το στοίχημα της ανανέωσης. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι από τους νεότερους στην επικράτεια.

Σημείο 2ο

Η επιλογή των προσώπων που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στο Δήμο δεν έγινε με τα στενά κριτήρια συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Έτσι, αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων ανέλαβαν ως εντεταλμένοι σύμβουλοι κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του Δήμου, αποδεικνύοντας ότι ο Γιάννης Φωστηρόπουλος είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών. Γι’ αυτό το λόγο και τα περισσότερα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζονται ομόφωνα ή με μεγάλες πλειοψηφίες.

Σημείο 3ο

Το άνοιγμα στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου πέρα από το κεντρικό Φάληρο. Μια από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Δημάρχου ήταν η σύνδεση και η παρουσία του Δήμου σε όλες τις γειτονιές. Μια πρώτη γεύση πήραμε με την απόφαση του Δημάρχου να διεξαχθούν όχι μια αλλά πολλές εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πλατείες και τα κεντρικά σημεία του Δήμου.

Σημείο 4ο

Η συμμαχία με τους πολίτες και η έμφαση στον εθελοντισμό. Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα Διοίκηση του Δήμου είναι η συμβολή των πολιτών τόσο μέσα από τις επίσημες πλατφόρμες του Δήμου όσο και μέσα από το εθελοντικό κίνημα καθώς παρέχουν μεγάλη συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Όλες πλέον οι εκδηλώσεις του Δήμου συνδυάζονται με την προσφορά στις Κοινωνικές Δομές, σε συνεργασία με φορείς, σχολεία, συλλόγους ενώ τα μέλη της εθελοντικής ομάδας που έχει συσταθεί πλέον επίσημα αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.


Ανάλογη δραστηριότητα έχει πρόσφατα παρουσιαστεί με την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ στο Δήμο μας από εθελοντές και ιδιώτες ενώ η παρουσία χορηγών από τον εμπορικό κόσμο της πόλης γίνεται όλο και πιο αισθητή.

Σημείο 5ο

Η αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση του Δήμου. Ο νέος Δήμαρχος έχοντας αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία από τις προηγούμενες θητείες του ως Αντιδήμαρχος, διαθέτει το know how για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν το Δήμο Παλαιού Φαλήρου (βλέπε το πρόσφατο πρόγραμμα Smart Bear).

Τι μέλλει γενέσθαι

Οι προκλήσεις για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι μεγάλες. Η κληρονομιά του παρελθόντος δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις στη νέα διοίκηση. Υψηλής προτεραιότητας στόχοι όπως η δημιουργία χώρων στάθμευσης στο Κεντρικό Φάληρο, η αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της Καθαριότητας με σύγχρονα μέσα, η συντήρηση των υποδομών και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι λίγοι από τους στόχους που θα απασχολήσουν τα προσεχή χρόνια το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

ΣυνεχίΖουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.