Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες ώστε αναρχικοί να βεβηλώσουν το έργο τέχνης της εθελοντικής ομάδας “Χρώματα και Όνειρα” με τη μορφή του Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα ενώ αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος έχοντας στο πλευρό του τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μητρέλλο, ανακοίνωνε τη φιλοτέχνηση δυο ΚΑΦΑΟ με Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη (στην ομώνυμη οδό στην συμβολή με την οδό Ναυσικάς), κάποιος-οι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν το πραγματικό τους μίσος.

Μην ξεχνάμε πως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Φαλήρου.

Ευχαριστούμε την κα Σάπαρη για την άμεση ενημέρωση


Ελπίζουμε ο Δήμαρχος να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του έργου και να περιφρουρήσει το Παλαιό Φάληρο από αυτούς τους ανθρώπους που αμαυρώνουν την γειτονιά μας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, καθώς στο παρελθόν, μέλη του αντιφασιστικού χώρου και νεοναζί έχουν κατά καιρούς βεβηλώσει αυτά τα έργα τέχνης!

Update:
Σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Μητρέλλος ανακοίνωσε την αποκατάσταση του έργου!

“Η ομάδα ‘Χρώματα και Ονειρα’ αποκατέστησε την φθορά εντός εφτά ωρών…Όμως ας δούμε και την θετική πλευρά του θέματος… Τέτοιες καταστάσεις είναι που μας δίνουν την δυνατότητα να δείξουμε την διαφορά μας… Η ομάδα ‘Χρώματα και Όνειρα’ και ο δήμος Παλ. Φαλήρου έχει την οργάνωση και την δυναμική για να προστατεύει τα έργα στις γειτονιές μας. Θα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να ζωγραφίζουμε τα ΚΑΦΑΟ αλλά και να τα ξαναφτιάχνουμε ξανά και ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν χρειαστεί…”

2 Replies to “Αναρχικοί βεβήλωσαν τη μορφή του Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy