Με μήνυμα της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, η Αγγελική Ξυνού, υπεύθυνη των Εθελοντών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και γονέας στο 2ο Γυμνάσιο Π.Φαλήρου, αναφέρθηκε στις ασυνέπειες των ανακοινώσεων του Συλλόγου Γονέων.


“Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου μας έκανε της εξής ενημέρωση στη σελίδα του σχολείου ότι :

Την Τετάρτη με κοινή απόφαση Μαθητών, Καθηγητών και Συλλόγου Γονέων, αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν τα αιτήματα των παιδιών που μας αφορούν όλους και να συνταχθεί κοινό κείμενο προς τους αρμόδιους, αλλά και να δείξει η σχολική κοινότητα τα αιτήματα αυτά στην υπόλοιπη κοινωνία, με την ανάρτηση ενός πανό που έφτιαξαν τα παιδιά μας!Τα αιτήματα των παιδιών, ταυτίζονται με όλων των άλλων μαθητών ανά την Ελλάδα, αλλά και όλων εμάς:-15 μαθητές στην τάξη-Προσληψεις εκπαιδευτικών-Δωρεαν τεστ covid-19.”

Σας αντιπαραθέτω την αποψή μου. Ξεχάσατε όμως να μας ενημερώσετε τρεις μέρες τώρα μετά την επιστολή που συντάξατε… γιατί εσείς το κάνατε με δική σας πρωτοβουλία. Τα παιδιά μας είναι ανήλικα και ακόμα αποφασίζουμε εμείς για αυτά όχι εσείς. Αν ήταν σε μορφή tik tok ή σε you tube ίσως και να μπορούσαν να πουν τις απόψεις τους γιατί δε νομίζω ότι μπορούν να έχουν την ευχέρεια του λόγου να συντάξουν κείμενο και φυσικά τα περισσότερα τα βολεύει πάρα πολύ να μην έχουν μαθήματα και να αλωνίζουν χωρίς ωράριο στις γειτονιές, παιδικές χαρές αλλά και στα γνωστά ταχυφαγεία και καφετέριες του Δήμου μας αλλά εκεί δε κινδυνεύουν με συνωστισμό? Μια βόλτα αν κάνετε θα το διαπιστώσετε τι γίνετε κάθε μέρα και ειδικά αυτές τις μέρες αλλά ξέχασα έχουμε κατάληψη για το covid-19. Εφόσον λοιπόν πήρατε την ευθύνη να ξεσηκώσετε τα παιδιά μας για τις δικές σας πολιτικές φιλοδοξίες και αντιλήψεις να πάρετε και την ευθύνη της ενημέρωσης για το πότε καλείτε τα παιδιά να ψηφίσουν τι ώρα και για πόσο .

Ζητάτε απο τη πολιτεία η το Δήμο να σας καλύψει τα εξόδα για τεστ να ζητήσουμε λοιπόν και εμείς απο εσάς το σύλλογο τα εξής:
-Κινητά τηλέφωνα για να μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας ώστε να έχουμε επικοινωνία μαζί τους. Δεν έχουν όλοι οι γονείς την δυνατότητα.
-Μάσκες και αντισηπτικό έξω από το χώρο του σχολείου.
-Εκπρόσωπο του συλλόγου ώστε να ελέγχει τα παιδιά αν φοράνε μάσκες το συνωστισμό και να μη κάθονται στους κάδους ανακύκλωσης που είναι επικίνδυνο καθώς να έχει και την ευθύνη για τυχόν φθορές στο σχολείο.

Μας έχετε βάλει σε μια διαδικασία καθημερινής αντιπαλότητας με τα παιδιά π.χ κάποιοι νομίζαμε ότι μπορεί να έχουν και μάθημα γι’αυτό τα στείλαμε σχολείο Δευτέρα, Τρίτη.

Σήμερα δεν είχαμε ενημέρωση τι ώρα ήταν η ψηφοφορία και για πόσο θα κρατήσει ? τι απόφαση πήρατε τελικά? Πόσες μέρες θα κρατήσετε κλειστό το σχολείο μας? ώστε να γνωρίζουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι ασφαλή .Διότι ασφάλεια και έλεγχος δεν υπάρχει έξω από το σχολείο αντίθετα στις σχολικές αίθουσες είναι προστατευμένα διότι έχουν τις μάσκες τους το αντισηπτικό τους το ωράριο τους και φυσικά το καθηγητή τους. Επίσης δε γίνεται οποιοσδήποτε να στερεί από τον άλλον το δικαίωμα στη μάθηση και να διακόπτει την πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.