Η αντιφασιστική ομάδα Antifa South που έχει απασχολήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τους δήμους των Νοτίων Προαστίων με την ακτιβιστική της δράση απαντά σε όσους την κατηγορούν:

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου και το μεσοαστικό σινάφι του, στα βήματα άλλων κρατικών υπαλλήλων διαφόρων δήμων εντός και εκτός Αττικής , αποφάσισαν να στρέψουν το βλέμμα τους ξανά στον δημόσιο χώρο, κάνοντάς μας μαθήματα αισθητικής πάνω σε τοίχους και καφάο με την φάτσα της Κάλλας, του Καραϊσκάκη και διαφόρων μοτίβων (φυσικά προστατευμένα με antigraffiti) για να μας θυμίσουν ακόμα μια φορά το πρόβλημα που έχουν μαζί μας. Τα ταγκς, τα throw ups, τα ρολά και οι αφίσες, τα συνθήματα και τα αυτοκόλλητα ήταν, είναι και θα είναι εχθρικά απέναντί τους.”

Οι ακραίοι ακτιβιστές αντιδρούν στο αφιέρωμα για το 1821 και την πρωτοβουλία του Δημάρχου, θεωρώντας πως πέρα από το μήνυμα που εκπέμπει δημιουργεί εμπόδια στη δράση τους :

Το σχέδιο έχει δύο όψεις. Από την μία ο δήμαρχος έχει βρει τους ρουφιάνους του (οι οποίοι γουστάρουν να βλέπουν τους ήρωες του ‘21 στους τοίχους της πόλης πηγαίνοντας στη δουλειά και χαίρονται όταν βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους να περνάνε δίπλα από φρεσκοβαμμένα ντουβάρια και καφάο) και από την άλλη καταφέρνει να επιτεθεί στους τρόπους που έχουμε για να μιλάμε και να δρούμε μέσα στην πόλη.

Η πόλη ανήκει σε όσους την θέλουν καθαρή από φασίστες

Με μια διαλεκτική έντονη που υπόσχεται αντίδραση σε κάθε προσπάθεια του Δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, η ακτιβιστική ομάδα βγάζει προς τα έξω τη δική της οπτική στα πράγματα:

Εμείς όμως δεν ψηθήκαμε να αφήσουμε τα πόστα στην πόλη μας και συνεχίσαμε να βγαίνουμε, να βάφουμε, να υπάρχουμε και να μιλάμε για όλα αυτά γιατί είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Όπως το καταλαβαίνουμε και το ζούμε τόσα χρόνια, το graffiti είναι ένας κώδικας δικός μας και δεν μοιάζει σε τίποτα με τις «εικαστικές παρεμβάσεις» εθνικοφρόνων καλλιτεχνών και αναγνωρισμένων street artists. Το graffiti είναι όπλο στα χέρια μας ενάντια στο ζόφο και τη μιζέρια. Αυτή την πόλη την βάφουμε με ό,τι έχουμε, με όσο χρόνο ξεκλέβουμε από τις δουλειές και τις φρίκες μας. Η πόλη αυτή δεν ανήκει σε όσους την θέλουν αποστειρωμένη και «ασφαλή», η πόλη ανήκει σε όσες και όσους την πονάνε και την θέλουν καθαρή από φασίστες και ρουφιάνους. Από τα καφάο μέχρι τα ντουβάρια, από τις πλατείες και τα πάρκα, η πόλη αυτή μας ανήκει, μέχρι και την τελευταία καβάτζα.

Η μαζική προσπάθεια καταστροφής των καλαίσθητων απεικονίσεων στα ΚΑΦΑΟ του Παλαιού Φαλήρου φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Εδώ και μήνες άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι κυκλοφορούν στο Παλαιό Φάληρο τις νυχτερινές ώρες και μουτζουρώνουν τα ΚΑΦΑΟ.

πηγή: Μια πόλη όπως μας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy