Μετά την δημοσίευση της αξιολόγησης του νέου Δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, που φαίνεται η ικανοποίηση των δημοτών και κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, ήρθε η ώρα να δημοσιεύσουμε την αξιολόγηση του έργου των Αντιδημάρχων της Πόλης μας.

Με τη μέτρηση μας να ξεπερνά τις 650 απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που δημοσιεύσαμε λίγες μέρες πριν, οι Φαληριώτες υπέδειξαν τους τομείς που ο Δήμος προοδεύει και εκεί που χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια.

Πρώτος με διαφορά στην απάντηση Πολύ Θετικό έργο εμφανίζεται ο νέος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Μιχαηλίδης. Συγκεκριμένα, το 37% των ερωτηθέντων εμφανίζονται πολύ ευχαριστημένοι, ενώ ένα 26% αξιολογεί θετικά το έργο του νέου Αντιδημάρχου. Έτσι, συνολικά 63% των Φαληριωτών επικροτούν τη μέχρι τώρα προσπάθεια στο απαιτητικό αντικείμενο των δράσεων της Αντιδημαρχίας Παιδείας, μια κληρονομιά που άφησε ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και συνεχίζει με επιτυχία, όπως φαίνεται, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Δεύτερος εμφανίζεται ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Νίκυ Γιάκοβλεφ, με 19% των ερωτηθέντων να θεωρεί πολύ θετικό το μέχρι τώρα έργο του ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό 42% να το θεωρεί θετικό. Συνολικά, 61% των πολιτών εμφανίζονται ευχαριστημένοι από την δράση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά ένα 18% κρίνει αρνητική την αξιολόγηση του έργου στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε υψηλά ποσοστά κινείται και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης. Ένα 20% των ερωτηθέντων αξιολογεί πολύ θετικά το μέχρι τώρα έργο ενώ το 35% εμφανίζει θετικό πρόσημο στην προσπάθεια που γίνεται, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Έτσι το 55% των ερωτηθέντων είναι ευχαριστημένοι ενώ στη συγκεκριμένη μέτρηση μεγάλο ποσοστό 30% δεν γνωρίζει και δεν απαντά, δείγμα του περιθωρίου που υπάρχει για ακόμα μεγαλύτερη προβολή της προσπάθειας που γίνεται.

Θετική αξιολόγηση έχει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξανδρος Κορόμηλος, με ποσοστό 38% να απαντά θετικά ενώ 14% πολύ θετικά. Με αυξημένο το Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ στο 21% και 18% αρνητική αξιολόγηση, εμφανίζει περιθώρια βελτίωσης, με τα έργα της επόμενης χρονιάς να είναι προς έναρξη και υλοποίηση.

Με πολύ μεγάλο ποσοστό 44% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει και δεν απαντά για το έργο του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Αλέξανδρου Πανταζή, εξέλιξη αναμενόμενη αφού η φύση του αντικειμένου της συγκεκριμένης θέσης δεν είναι ευρέως γνωστή. Γι’ αυτό το λόγο έχει και τις χαμηλότερες πολύ αρνητικές γνώμες 4%.

Αμφιλεγόμενο ήταν το αποτέλεσμα στην αξιολόγηση για την Καθαριότητα του Δήμου, της οποίας το έργο έχει επιφορτιστεί ο Γιώργος Ασημακόπουλος. Συνολικά, ένα 53% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ευχαριστημένοι (17% αξιολογούν πολύ θετικά, 36% θετικά). Παρόλα αυτά, εμφανίζει και τα υψηλότερα ποσοστά στις πολύ αρνητικές και αρνητικές αξιολογήσεις (17% πολύ αρνητικά 25% αρνητικά). Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει πολλά ακόμα να προσφέρει προς το καλύτερο.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στην αξιολόγηση. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για δημοσκόπηση, ούτε πρέπει να εκληφθεί ως τέτοια αφού μόνο οι επιστημονικά και νομικά αδειοδοτημένες εταιρείες και εργαστήρια μπορούν να διεξάγουν επαρκείς μετρήσεις.

Στο τέλος του μήνα θα βγει η αξιολόγηση των Δημοτικών Συμβούλων που μας εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy