Την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανιδρύσει την Δημοτική Αστυνομία σε όλους τους Δήμους της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Real.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), και με τους Δήμους πανελλαδικά, προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η Δημοτική Αστυνομία να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και ευρύτερα το πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, είχε κάνει αλλεπάλληλες κρούσεις τόσο στην ΚΕΔΕ όπου πρωτοστάτησε στην επανασύσταση της υπηρεσίας στους Δήμους που μετά την κατάργηση της δεν είχαν τα μέσα να την επαναφέρουν, όσο και στον υπουργό Εσωτερικών.

Το Παλαιό Φάληρο είναι από τους δήμους που δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία. Έτσι οι κάτοικοι αναγκάζονται να καλούν την Τροχαία για παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή την Αστυνομία για παραβάσεις που θα μπορούσε να αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy