Μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την ανάπτυξη δεξιοτήτων με δωρεάν μαθήματα διαδικτυακών και ψηφιακών ικανοτήτων με πιστοποίηση παίρνει σάρκα και οστά μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με  το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, διοργανώνει  δωρεάν μαθήματα ψηφιακών και διαδικτυακών δεξιοτήτων με πιστοποίηση, τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική ανάπτυξη, για δημότες μεταξύ 15 και 30 ετών, που πληρούν τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι

Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ανήκουν σε οικογένεια με μέλη που είναι άνεργα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Δικαιούνται οι ίδιοι ή η οικογένειά τους επίδομα πρόνοιας

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (έργο E–DESIGN), κάθε κύκλος μαθημάτων θα έχει συνολικό χρόνο διδασκαλίας 30 ωρών και θα ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας ψηφιακής ιδέας των συμμετεχόντων (π.χ. πιλοτικό e-shop, ιστοσελίδα, κ.α.).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται online ή δια ζώσης (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες), σε μικρές ομάδες, που θα συσταθούν με το κλείσιμο των δηλώσεων ενδιαφέροντος.

Τα δια ζώσης μαθήματα (όταν θα επιτραπούν), εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητοι συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθούν σε υποδομές του Δήμου, σε ώρες και μέρες που θα ορισθούν σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος για την δράση ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΚΕΠ & Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής,  Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας,  ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (213 2020333 & europe@palaiofaliro.gr)  έως τις 22/04/2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy