Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μεγάλη νίκη του Γιάννη Φωστηρόπουλου στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Ο νέος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, επικράτησε έναντι των συνυποψηφίων του με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ανδρέα Δούμα, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση του στον 2ο γύρο.

Πρόκειται για μια από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έκαναν αίσθηση πανελλαδικά καθώς υπήρχαν πολλοί που προέβλεπαν ότι θα υπάρχει μεγάλη διάσπαση στους δημότες λόγω των πολλών υποψηφίων από την παράταξη του τέως Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος επέλεξε να μην δώσει “χρίσμα” σε κανέναν υποψήφιο και να συμμετέχει σε όλες τους τις εκδηλώσεις.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Γιάννη Φωστηρόπουλο ο οποίος με ένα σαρωτικό ποσοστό νίκης επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μας ήδη από τον Φεβρουάριο για βέβαιη επικράτηση. Μάλιστα, οι στοιχηματικές εταιρείες που έκαναν συνεχείς μετρήσεις επιβεβαίωναν αυτή την αίσθηση. Στο δεύτερο γύρο μια βδομάδα μετά, κατέγραψε ένα ποσοστό ρεκόρ.

Δυο χρόνια μετά το τοπίο στα δημοτικά πράγματα είναι εντελώς διαφορετικό. Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις μετράνε απώλειες και αποχωρήσεις καθώς φαίνεται πως η σύσταση τους ήταν προϊόν πολιτικών υπολογισμών με βάση το σύστημα της απλής αναλογικής. Ήδη από τις πρώτες ημέρες παραιτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Κατσέλης. Από την παράταξη της Βίκυς Ανδρικοπούλου έχουν ανεξαρτητοποιηθεί προτού καν ορκιστούν δυο δημοτικοί σύμβουλοι με αιχμές για την στάση τους. Στην παράταξη ΡΑΚ Π.Φαλήρου, ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μερκουράκης αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε ο ισχυρότερος δημοτικός του σύμβουλος, ιατρός Ιωάννης Μπίτσικας. Το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης ακολούθησε και ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Δούμα, Κωστής Τεντόμας, ο οποίος τον κατηγόρησε για στενομυαλιά.

Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν η νέα δημοτική αρχή να έχει την ευχέρεια να πετυχαίνει μεγάλες συναινέσεις και πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το μέλλον του Παλαιού Φαλήρου και οι λύσεις στα προβλήματα του άλλωστε απαιτούν μια ισχυρή δημοτική αρχή, κάτι που φαίνεται πως σύντομα με το νέο νόμο θα συμβεί, καθώς ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, είναι συντριπτικά ο επικρατέστερος και στις επερχόμενες εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy