Στην χθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, μετά από πρόταση του Δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου ενέκρινε ομόφωνα τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου.

Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος.

Παράλληλα αξιοποιεί τις υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο Φλοίσβος αποτελεί το πιο εμβληματικό τοπόσημο του Παλαιού Φαλήρου και μετά από χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 Ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμαρχος από την Περιφέρεια Αττικής, την άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινά τις απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που μπαίνει στις ράγες υλοποίησης μετά το υπόγειο Parking, μέσα σε μόλις δυο χρόνια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy