Με μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό επίπεδο μπήκε στην κούρσα της διαδοχής του Διονύση Χατζηδάκη, ο επί 17 χρόνια στενός του συνεργάτης και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος, δείχνοντας ποιος είναι ο επικρατέστερος.

Υπολογίζεται ότι οι παρευρισκόμενοι έφτασαν τους 1.000 αφού καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και παρά την καταρρακτώδη βροχή έφταναν από όλα τα σημεία του Φαλήρου δεκάδες Φαληριώτες για να χαιρετίσουν και να δουν τον υποψήφιο Δήμαρχο. Οι παλαιότεροι στα δημοτικά πράγματα μιλούν για θρίαμβο κάνοντας λόγο δημόσια για νίκη του Φωστηρόπουλου από την πρώτη Κυριακή. Ενδεικτικό της μεγάλης κοσμοσυρροής είναι το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε η Τροχαία για να μην κλείσει η Ποσειδώνος από τα αυτοκίνητα ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες από μεγάλης ηλικίας παρευρισκόμενους που δεν άντεξαν την πολυκοσμία αφού υπήρχαν θεατές και εκτός του χώρου της συγκέντρωσης με ομπρέλες υπό βροχή!

Η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δια στόματος του πρώην προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αναφορές μας  περί στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, λόγω των προγραμματισμένων εξετάσεων του για την πορεία της υγείας του, έστειλε έναν συγκινητικό χαιρετισμό που απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εκτίμηση και την αγάπη του αυτοδιοικητικού μέντορα προς τον διάδοχο του.

Πλήθος όμως ήταν και οι Δήμαρχοι, οι υποψήφιοι βουλευτές, τα στελέχη και οι υποψήφιοι σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που τίμησαν την εκδήλωση, εκδηλώνοντας στο πρόσωπο του Γ. Φωστηρόπουλου την εκτίμηση και το σεβασμό για το δημοτικό και ανθρωπιστικό του έργο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στην ομιλία του φάνηκε αποσβολωμένος από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ενώ ζήτησε να τον προλογίσουν τόσο πολιτικοί όσο και ακαδημαϊκοί καθώς είχε την τύχη να θητεύσει στο πλάι του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά ως μεταπτυχιακός σπουδαστής και συνεργάτης του Παντείου Πανεπιστημίου με την πρυτανεία του στο Δίκτυο Συγγρού.

Με μεστό και ενθουσιώδη λόγο από καρδιάς, ανέπτυξε το πρόγραμμα του σε βασικά σημεία, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτα μη υλοποιήσιμο από μεριάς του Δήμου, όπως π.χ. την υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος. Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της ανανέωσης καθώς σκοπεύει να εντάξει στην αυτοδιοικητική ζωή του δήμου νέο αίμα με φρέσκες ιδέες και σύγχρονα εργαλεία συνεχίζοντας το τεράστιο έργο του απερχόμενου Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη.

Η ομιλία έκλεισε με χειροκροτήματα και συνεχείς επευφημίες από τους Φαληριώτες που κράτησαν για πάνω από μια ώρα τον υποψήφιο Δήμαρχο για φωτογραφίες και συγχαρητήρια.

Η παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας νυν και παλαιότερων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων στην επίσημη πρώτη του Γιάννη Φωστηρόπουλου, επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να προβληματίζεται για το ποιοι θα ενταχθούν και ποιοι όχι στη νέα του ομάδα, δυσκολεύοντας έτσι τους άλλους συνδυασμούς να καταρτίσουν αντίστοιχης δυναμικής ψηφοδέλτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *