Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, ύστερα από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου για την αναβάθμιση της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου κάποιοι θέλησαν να επαναφέρουν παλιές μετρήσεις ενός ιδιωτικού φορέα για να δυσφημήσουν την ποιότητα των νερών στη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου. Αναρωτιόμαστε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτές οι προσπάθειες.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με την επίσημη μέτρηση την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τα νερά μετά από τις δειγματοληψίες που έχουν διενεργηθεί είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Ελπίζουμε πως σύντομα θα ανακληθούν τα δυσφημιστικά άρθρα που μόνο στόχο έχουν την υποβάθμιση του Παλαιού Φαλήρου και θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου άλλωστε έχει δείξει απτά δείγματα γραφής ότι προτεραιότητα της είναι το Παλαιό Φάληρο να πρωταγωνιστήσει ως τόπος αναψυχής στην Αττική.

Διαβάστε την Επίσημη Ανακοίνωση του Δήμου Π.Φαλήρου

One Reply to “Επίσημη Μέτρηση: Καθαρές οι παραλίες του Παλαιού Φαλήρου!”

  1. Οι θάλασσες γύρω από το Έδεμ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι κατεβάζει το ρέμα της Πικροδάφνης, άρα οι μετρήσεις θα διαφέρουν από βδομάδα σε βδομάδα. Εγώ που μένω δίπλα και το παρακολουθώ, παρατηρώ πως μία φορά το δίμηνο κάποιος ρίχνει κάτι στο ποτάμι από πολύ πιο πάνω. Κι από εκεί που το νερό είναι πεντακάθαρο, ξαφνικά μαυρίζει, μυρίζει και μέσα σε 2 μέρες γεμίζει σκουρόχρωμη πρασινάδα και μένει έτσι ώσπου να βρέξει. Κι αυτό πολλά χρόνια τώρα.
    Αν δε λυθεί το θέμα του ρέματος, καθαρή θάλασσα δε θα έχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy