Με ένα νέο μέτρο στη σειρά των έκτακτων μέτρων που έλαβε ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Δήμος Π. Φαλήρου προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες κατ’ οίκον.

Με ένα τηλεφώνημα ή μια ηλεκτρονική συμπλήρωση στοιχείων, πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είναι άποροι ή ανήμποροι να μετακινηθούν εύκολα, θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κάνοντας πράξη το Μένουμε Σπίτι, ξεκινά μαζί με τους συνεργάτες του την καταγραφή όσων χρήζουν ιδιαίτερης υποστήριξης, προκειμένου. Από την Παρασκευή 20/03/2020 οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου θα ξεκινήσουν την καταγραφή των συμπολιτών μας που είναι άποροι, δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον τους οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου να:

 • Να τους εξυπηρετήσει για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.
 • Να προσφέρει ειδικά στους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης δωρεάν βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
 • Να συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου μας, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
 • Να διεκπεραιώσει αιτήματα τους μέσω ΚΕΠ.
 • Να διεκπεραιώσει κάθε άλλη εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Με ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην ειδική για τον σκοπό ιστοσελίδα:  palaiofaliro.gr/menoumespiti

Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: menoumespiti@palaiofaliro.gr

Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στα τηλέφωνα:  213 2020 370   &   213 2020 371   &  213 2020 372  (καθημερινά από τις 08:00 – 20:00)

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:

 • Ονοματεπώνυμο
 • Διεύθυνση κατοικίας
 • Τηλέφωνα επικοινωνίας
 • Ηλικία
 • Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Η νέα δομή φροντίδας “Μένουμε Σπίτι” στο Παλαιό Φάληρο φροντίζει για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των κατοίκων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές!

3 Replies to “Εξυπηρέτηση κατ’οίκον σε όσους το έχουν ανάγκη από τον Δήμο Π.Φαλήρου

 1. ειμαι ανεργος!!! μου εχει κοπει το ΚΕΑ διοτι εληξε το συμβολαιο του σπιτιουμου. ο Ηδιοκτητης δεν μου το ανανεωνει!!! και ετσι εχω μεινει στον ασσο!!! θαθεκα να με βοηθησετε με τροφημα .αυτον τονκαιρο εχω μαζι μου και τα δυο παιδια μου λογω οτι η πρωιν γυναικα μου εχει βεβαρημενη υγεια και φοβομαστε μην κολλησει οιο . ευχαριστω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.