Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη νέα εφημερίδα Φαληρικά Νέα, ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μπίτσικας αναφέρθηκε στους λόγους που απομακρύνθηκε από το συνδυασμό της Ρ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου. (η πλήρης συνέντευξη εδώ)

Σε ερώτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κος Μπίτσικας ήταν αποκαλυπτικός:

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στη Ρ.Α.Κ., ήδη από το 2015, υποστήριξα με πάθος την ανάγκη να απογαλακτιστεί η Ρ.Α.Κ. από το ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ανεξάρτητη και αυτόνομη. Εξήγησα επανειλημμένα και επίμονα ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να προσελκύσει στελέχη και ψηφοφόρους από το λοιπό πέραν του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό φάσμα. Η αυτόνομη πορεία και δεύρυνση της Ρ.Α.Κ. ήταν επιβεβλημένη, ειδικά από τη στιγμή που η διοικούσα το Δήμο παράταξη, με τη χαρισματική προσωπικότητα του κ. Διονύση Χατζηδάκη, είχε ήδη επιτύχει στην πράξη την πολυσυλλεκτικότητα και ήταν δεδομένη η διακομματική διείσδυσή της στην κοινωνία του Παλαιού Φαλήρου. Δυστυχώς, οι απόψεις μου προκάλεσαν έντονη αντίδραση, παρέμειναν μειοψηφικές και δεν επηρέασαν στο ελάχιστο την προδιαγεγραμμένη πορεία της Ρ.Α.Κ. Η Ρ.Α.Κ. ηττήθηκε, γιατί δεν κατάφερε να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη Δημοτική Παράταξη, που λειτουργεί αποκλειστικά με αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Σε επόμενη ερώτηση για το πως πρέπει να κινηθεί η Ρ.Α.Κ. ο κος Μπίτσικας ήταν ξεκάθαρος:

Θα απαντήσω απερίφραστα και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η Ρ.Α.Κ. έχει κλείσει οριστικά τον ιστορικό της κύκλο. Δεν παρουσιάστηκε στο “ραντεβού της με την Ιστορία”.

Προσωπικά εγώ θα συνεχίσω να είμαι αδιάλειπτα παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία, συνεπής στις αρχές μου, που υπηρετώ ήδη από μακρού, αλλά και στις θέσεις που προέβαλα προεκλογικά, στις θέσεις που οδήγησαν στην πανηγυρική επανεκλογή μου. Θα αγωνιστώ δηλαδή για την Αγωγή και την Προαγωγή της Υγείας, την Κοινωνική Πρόνοια και την Αλληλεγγύη, την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και για την απαραίτητη δημοκρατική συναίνεση στο δήμο μας. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του κάθε είδους ρατσισμού, αλλά και ολοκληρωτισμού”
.

Τα λεγόμενα του και η θετική του κρίση για την έως τώρα παρουσία του νυν Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κου Γιάννη Φωστηρόπουλου, επιβεβαιώνουν παλαιότερη ανάρτηση μας, μετά την πανηγυρική του εκλογή στο ΣΕΥΠ ΠΦΥ Αττικής, σχετικά με το αυτοδιοικητικό του μέλλον εκτός Ρ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου. Ίδωμεν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.