Του Γιάννη Πήλιουρα

Το να μένεις Παλαιό Φάληρο, είναι ευλογία! Όσοι έχουμε το προνόμιο αυτό, να βρισκόμαστε σε λίγα λεπτά στη δαντελωτή παραλία, να κάνουμε βόλτα κατά μήκος της και να αγναντεύουμε το πέλαγος το ξέρουμε! Όμως, ο Φλοίσβος και η βόλτα στην παραλιακή έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ λόγω κορονοϊού σε σημείο εμμονής!

Μα καλά, γιατί ασχολούνται όλοι με το Παλαιό Φάληρο;

Το Φάληρο το παλιό


Αρκετοί Φαληριώτες, με αναμνήσεις από το Παλαιό Φάληρο με τους ανοιχτούς χώρους, τον λίγο κόσμο, την ηρεμία και την αναγνώριση του γείτονα ενοχλούνται με τη σημερινή πραγματικότητα.

Πάει το Φάληρο μας, άλλαξε!

Δεν τους αδικώ! Όμως η νέα εποχή στα Νότια Προάστια με την ανάπτυξη του τουρισμού, την παγίωση του τελευταίου κύματος αστικοποίησης του ‘90, έφερε αυτό που άλλες γειτονιές το βίωσαν δυο δεκαετίες πριν.

Να κάνουμε τη δυσφήμιση διαφήμιση

Αυτή η συγκυρία με τα συνεχή ρεπορτάζ στην παραλία μας δεν πρέπει να μας πτοεί. Όταν ο ορυμαγδός της καραντίνας κοπάσει, όταν τα συνεργεία φύγουν, η εικόνα της παραλίας μας με τον κόσμο πρέπει να μείνει!

Είναι μια ευκαιρία για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου να εκμεταλλευτεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τόπου μας και να γίνει η απαρχή για μια καινούργια αρχή σε αυτό το κομμάτι της πόλης.

Μπορεί το καθεστώς της παραλίας και η ήπια εκμετάλλευση της να είναι μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Δημοσίου, όμως η αξιοποίηση της και η ποιοτική της αναβάθμιση με μικρές παρεμβάσεις θα την κατατάξει στα σημεία must go της Αθήνας!

Το παράδειγμα της ιδιωτικών συμφερόντων Μαρίνας Φλοίσβου μας δείχνει το δρόμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.