Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική μορφή του Παλαιού Φαλήρου με συνεχή προσφορά και εξαιρετικές δημιουργίες που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούνται στον δήμο μας, ο Γιώργος Γιάννακας έφυγε από την ζωή.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος είπε:

Με θλίψη πληροφορήθηκα το δυσάρεστο νέο του θανάτου του Γιώργου Γιάννακα. Ενός ανθρώπου  που ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του δημιουργία, το πάθος του να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές τα μυστικά της τέχνης και την αγάπη του για το Παλαιό Φάληρο. Η προσφορά του και η συνεισφορά του μέσω της ομάδας Εικαστικών Καλλιτεχνών του Παλαιού Φαλήρου, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος επί μακρόν, υπήρξε σημαντική, δημιουργώντας στην πόλη μας μία εστία πολιτισμού, δημιουργίας και τέχνης, υψηλών προδιαγραφών. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην ανιδιοτελή προσφορά του σε ξεχωριστά έργα τα οποία προσέφερε στον Δήμο μας, κοσμώντας και ομορφαίνοντας την παραλία,το Πάρκο Φλοίσβου αλλά και το Δημαρχείο μας. Αυτά τα έργα πάντα θα μας συντροφεύουν και θα μας θυμίζουν τον ξεχωριστό άνθρωπο και καλλιτέχνη Γιώργο Γιάννακα, ο οποίος με τίμησε με την φιλία του και την αγάπη του. Σήμερα, ημέρα του αποχωρισμού, τον ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους του και τους συνεργάτες του.


Ο Γιώργος Γιάννακας γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα έκανε ελεύθερες σπουδές γλυπτικής και ζωγραφικής. Το 1977 δημιουργεί ένα εργαστήριο γλυπτικής στο Παλαιό Φάληρο, όπουέζησε, δημιούργησε και εργάστηκε μέχρι σήμερα. Πραγματοποίησε πλήθος ατομικών εκθέσεων και είχε συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές, σε μουσεία και αίθουσες τέχνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, στα μουσεία Βορρέ και Γουλανδρή, σε πινακοθήκες και σε μεγάλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Αμερική. Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και Πρόεδρος της ̈Ομάδας Εικαστικών Καλλιτεχνών του Π. Φαλήρου. ̈

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.