Σε συνεργασία με τον ΣΥΔΝΑ και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δήμος Π.Φαλήρου διοργανώνει ένα φεστιβάλ για όλους, με μουσικά παραμύθια, συναυλίες και ένα πολιτιστικό λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις, για να χαρίσει ένα ξεχωριστό τριήμερο στους δημότες του.

Στις 18, 19 και 20 Ιουνίου 2021, η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής –Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος– συνεργάζονται και διοργανώνουν τον «Λυρικό Νότο», με την πρόθεση η πρώτη αυτή συνεργασία να αποτελέσει και το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σημαντικού θεσμού.

Πλατείες, σχολεία, δρόμοι, προαύλια αθλητικών κέντρων και άλλες αγαπημένες «γωνιές» των δημοτών των τριών δήμων γίνονται οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το χαρούμενο μουσικό φεστιβάλ, δίπλα ή λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις παιδικής όπερας, δημιουργών-συνεργατών της ΕΛΣ, θα φιλοξενηθούν η καθεμία στον ίδιο δήμο για το τριήμερο. Με αυτόν τον τρόπο αν κάποιοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όλες, μετακινούμενοι από τον δικό τους δήμο στον γειτονικό τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τις τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συναυλίες –από Καραγκιόζη και ρεμπέτικο μέχρι ρετρό χορευτικά κομμάτια και γκαλά όπερας–, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε «κυλιόμενο» πρόγραμμα, ώστε οι δημότες των τριών δήμων να έχουν επίσης την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όλες. Ενώ το Πολιτιστικό Λεωφορείο, ως κοινός σύνδεσμος μεταξύ όλων των events, θα «πλεύσει» από δήμο σε δήμο, φορτωμένο μουσικές εκπλήξεις.

ΛυΡιΚόΣ ΝόΤοΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Παλαιό Φάληρο:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ >> 18-19-20/6 >> ώρα 21.00

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ >> περιβάλλων χώρος Αθλητικού Κέντρου «Σοφία Μπεφόν»

«Να Μην και Θα» των Θοδωρή Οικονόμου και Μαριβίτας Γραμματικάκη

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ >> ώρα 21.30

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ >> Πλατεία Φιλικής Εταιρείας >> 20/6

«Γκαλά όπερας» με τη συμμετοχή διακεκριμένων μονωδών της ΕΛΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ >> ώρα 21.30

«O θίασος Velatοura στην πλατεία» από την ομάδα μουσικού θεάτρου oper(o)

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ >> Παραλία Πάρκου Φλοίσβου >> 19/6

Η Είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy