Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, άνοιξε το φετινό πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων της F.O.B. Art container στο Παλαιό Φάληρο, με την παρουσίαση της εικαστικού Μαρίας Καραχρήστου, με τίτλο ‘Φανταστική  Πόλη’.

Η ‘Φανταστική Πόλη’ αποτελεί την 3η ατομική της έκθεση, σε μια συνεργασία  με την F.O.B. art container.

Με όχημα της την ζωγραφική, η Μαρία Καραχρήστου εκφράζει το όραμά της μέσα από έγχρωμα και ασπρόμαυρα έργα. Η έκθεση εξελίχθηκε σε τρία στάδια στοχεύοντας να επικοινωνήσει μία αποτύπωση τόσο του πρωταρχικού σταδίου της δημιουργίας όσο και της συνέχειας μιας πόλης. Με αναφορές στο Ουτοπικό Αρχιτεκτονικό Κίνημα Superstudio, στοιχεία της citta ideale, αλλά και καταγραφές στιγμών και εικόνων από την καθημερινή ζωή στην σύγχρονη πόλη, η έκθεση λειτουργεί ως εικαστική ενδοσκόπηση του πρωτόλειου αρχιτεκτονικού οραματισμού.    

Η Μαρία Καραχρήστου αποφoίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, με άριστα, το 2001. Απέκτησε την ειδίκευση στην Καλλιτεχνική Ανατομία από το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας με τίτλο «Το ανθρώπινο σώμα ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη στην Αναγέννηση» (Post-Graduate Specialization Course) με υποτροφία από το Ιταλικό κράτος το 2007. Έχει επίσης παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, το 2009-2011.  Ως εικαστικός δημιουργεί με συνέπεια από το 2003, παρουσιάζοντας το έργο της σε σημαντικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ντουμπάι, Ιταλία, κ.α).

Η F.O.B. art container αποτελεί την μετουσιωμένη φιλοδοξία μελών του τετARTημόριο, σε μία δράση επανενεργοποίησης κλειστών και άχρωμων χώρων, σε χώρους ορόσημα πολιτιστικής κεφαλαιοποίησης σε τοπικό, περιφερειακό και σταδιακά σε εθνικό επίπεδο. Στόχος της F.O.B. art container είναι η αναζωογώνηση διάφορων σημείων των πόλεων, μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό και η δημιουργία ενός μητροπολιτικού δικτύου πολιτιστικών κέντρων για δράσεις μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy