Με δημόσιο μήνυμα του προς τους Παλαιοφαληριώτες, ο Κώστας Τεντόμας, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ανδρέα Δούμα, Όλοι Μαζί για το Παλαιό Φάληρο, ενημέρωσε για τα τελευταία τεκταινόμενα στην παράταξη Δούμα.

Ο Κώστας Τεντόμας δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Ανδρέα Δούμα ενώ φαίνεται πως δεν παραιτείται αλλά συνεχίζει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος!

Διαβάστε το κείμενο του:


Αγαπητοί συμπολίτες,


Καλή, ευλογημένη και ευτυχισμένη χρονιά!

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του Παλαιού Φαλήρου, είχε, έχει και θα έχει πάντα, ένα και μόνο σκοπό: «Τη βελτίωση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας της πόλης μας και την ακράδαντη πίστη μου στις αναπτυξιακές προοπτικές του Φαλήρου». Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας, αποτελούν για εμένα αποκλειστική κινητήριο δύναμη των πράξεων μου και μοναδικό λόγο της εμπλοκής μου με τα κοινά της πόλης μας. Εσείς με τιμήσατε με την ψήφο σας, για εσάς προσπαθώ καθημερινά, και σε εσάς μόνο δίνω λογαριασμό!

Σε όλη μου την πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν φοβήθηκα ποτέ να πω τα πράγματα με το όνομά τους, να υπερασπισθώ τις απόψεις μου, να συγκρουσθώ, να μειοψηφήσω, να ασκήσω κριτική, να ανοίξω δρόμους συνεννόησης αλλά και να συναινέσω σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αλλάζουν το Παλαιό Φάληρο προς το καλύτερο.
Αυτή είναι και η μοναδική μου φιλοδοξία. Να εργασθώ για την πόλη μου όσο καλύτερα μπορώ, οικοδομώντας προοπτική εποικοδομητικών συνεννοήσεων, τόσο γιατί η παρούσα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου το απαιτεί και το προστάζει, όσο και γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει τοπική ανάπτυξη χωρίς ευρύτερες συνεννοήσεις και συναινέσεις.


Στα Δημοτικά Συμβούλια παίρνω πάντα θέση και έχω άποψη. Δεν κρύφτηκα πονηρά στις κρίσιμες ψηφοφορίες πίσω από το «Λευκό» και το «Παρών» ή την αποχή. Δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δεν επιθυμώ να δημιουργώ ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν εγκλωβίστηκα σε στεγανά, σε καταστάσεις τεχνητής πόλωσης, ανέξοδων αντιπολιτευτικών εντάσεων και διαφωνιών. Και όλα αυτά γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο, τους πολίτες της Φαλήρου αλλά και το πλαίσιο των αρχών και των θέσων για το οποίο με εκλέξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιδιώκω να είμαι δημιουργικός και χρήσιμος. Το χρέος μου προς τους Φαληριώτες είναι δυνατότερο, πιο ισχυρό και υπερισχύει των τοπικών μικροπολιτικών συμφερόντων.


Φίλες και Φίλοι,


Μας τιμήσατε με την ψήφο σας, για να δουλέψουμε σκληρά και ειλικρινά για την πόλη μας και όχι για να μεμψιμοιρούμε διαρκώς, να διαφωνούμε και να γκρινιάζουμε ακατάπαυστα, απλώς και μόνο για να επιβεβαιώσουμε την πολιτική μας ύπαρξη.


Με φωνές, στείρα άρνηση, αψυχολόγητες ενέργειες και κλεφτοπόλεμο δεν πάει μπροστά το Φάληρο! Υπενθυμίζω ότι η κατανομή των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, απόρροια του τότε ισχύοντος εκλογικού νόμου, απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες. Αλλιώς η πόλη θα παραμείνει χωρίς πυξίδα, δέσμια των μικροπολιτικών επιδιώξεων.


Πόσο μάλλον όταν οι επιδιώξεις αυτές συμπλέουν με προσωπικές πικρίες και πολιτικές αντιδικίες που εκκινούν από ίδια κίνητρα και που δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα και στο αύριο της πόλης μας! Η στενομυαλιά, η ανυπαρξία θέσεων και η «άρνηση για την άρνηση» δεν έχουν πλέον θέση στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση.

Όσοι τις προκρίνουν δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι καιροί έχουν αλλάξει, και ότι παραμένοντας προσκολλημένοι σε αυτές, μοιραία θέτουν εαυτούς εκτός των αυτοδιοικητικών διεργασιών και των τοπικών δράσεων που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης μας! Όμως το Παλαιό Φάληρο και οι δημότες του, δεν φταίνε σε τίποτα να γίνονται μάρτυρες μη υγειών πολιτικά καταστάσεων, ανάξιων σχολιασμού και αναφοράς.


Φίλοι μου,


Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πλησιέστερο στον πολίτη θεσμό. Απαιτεί συνεννόηση, ανοικτό μυαλό, συναινέσεις, διαφωνίες και παραγωγικές αντιπαραθέσεις. Ακόμη και εντός των δημοτικών παρατάξεων. Μακριά όμως από προσωπικές στρατηγικές που είναι μονοδιάστατα προσανατολισμένες στο στόχο της πολιτικής επιβίωσης. Αλίμονο από αυτούς που δεν το κατανοούν!
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα Φάληρο ακόμη πιο όμορφο, αλληλέγγυο και ανθρώπινο. Θα δώσω τη μάχη μου για την πρόοδο της πόλης μας ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ακόμη πιο δυνατά και επίμονα.


Εξάλλου, δεν θα είμαι μόνος, γιατί είμαι σίγουρος ότι και σε αυτή τη μάχη θα σας έχω όλους δίπλα μου, μαζί μου!


Σας ευχαριστώ!

One Reply to “Κώστας Τεντόμας: « Η στενομυαλιά, η ανυπαρξία θέσεων και η «άρνηση για την άρνηση» δεν έχουν πλέον θέση στην αυτοδιοίκηση».”

  1. ΛΥΠΑΜΑΙδια την εξελιξιν, διαψευσθηκε το συνθημα σας ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙο δημαρχος ζυμωμενος και συγχρονος σας και συναγωνιστης σας ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ συναινετικος, διπλωματικος…..ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ εκ των παλαιοτερων αγωνιστων εις Π Φαληρον κριμα κριμα ,,,,,ΙΣΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy