Η Μαρία Θεμελή δεν είναι καινούργια στο Παλαιό Φάληρο. Με πλούσια επαγγελματική, κοινωνική και αυτοδιοικητική δράση μας συστήνεται ξανά και μας μιλά για εκείνη, το Παλαιό Φάληρο, την επόμενη μέρα και την αγάπη της, την Πριγκίπισσα Τύχη! Δείτε τι μας είπε:


1. Πες μας λίγα λόγια για σένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι κάτοχος δύο ακόμα πτυχίων, Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκα στο χώρο της επικοινωνίας, του Μarketing και της διαφήμισης σε πολύ υψηλές θέσεις για μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, τράπεζες, ιδρύματα πολιτισμού και τεχνών.

Σήμερα είμαι ιδιοκτήτρια εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας με σημαντικούς πελάτες στο χώρο της Υγείας, της Οικονομίας, του Εμπορίου, του Digital Marketing καθώς και του μεγαλύτερου πολυεθνικού οργανισμού επαγγελματικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, ανέπτυξα την πρώτη ομάδα επαγγελματιών στην Ελλάδα για επαγγελματική δικτύωση, στο Π. Φάληρο, με στόχο την αύξηση της επιχειρηματικότητας και την τοπική προβολή σε διεθνές επίπεδο.

Σημαντικό μου επίτευγμα αποτελεί η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και η ανάπτυξη του εθελοντισμού, με αποκορύφωμα, το «Μαραθώνιο Αγάπης για το Παιδί (Ραδιομαραθώνιος)», τη μεγαλύτερη ίσως, ιδιωτική, κοινωνική προσπάθεια για παιδιά με ανάγκες και ασθένειες στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Παράλληλα, υποστήριξα περιβαλλοντικά προγράμματα όπως η δασοπροστασία της Πάρνηθας και του Πάρνωνα, ενώ συμμετείχα ενεργά στον αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα «Πρωταθλητισμός στις γειτονιές», ενισχύοντας τοπικές παιδικές αθλητικές ομάδες.

Από μικρή ήμουν ανήσυχο πνεύμα, διάβαζα κι έγραφα πολύ. Σήμερα, ξαναγίνομαι παιδί μέσα από τη συγγραφή παραμυθιών κι εμπνέομαι για δημιουργικές, φιλανθρωπικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Πιστεύω  στην εξέλιξη, αρνούμαι πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύω την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφώ για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

2. Ποια είναι η σχέση σου με το Παλαιό Φάληρο;

Μεγάλωσα μέσα στη θάλασσα, πάντα μου άρεσε γαλήνια ή τρικυμισμένη .

Κόρη καπετάνιου, παίζαμε ένα παιχνίδι με το μπαμπά στη γέφυρα του πλοίου, μετράγαμε πόσα καράβια βλέπαμε…

«Να βλέπεις πάντα μακριά μέσα στη θάλασσα, Τόσο μακριά που συνηθίζει το μάτι και βλέπει καλύτερα, περισσότερα και ανοίγει»…

Έτσι μεγάλωσα και είμαι τυχερή που ζω στο Π. Φάληρο, μια όμορφη πόλη δίπλα στη θάλασσα,  με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πάρκα, μαρίνες, και μυρωδιές από την Πόλη…

Με ωραίους ανθρώπους, πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις , ένας δήμος επιτυχημένος και βραβευμένος.

Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω στα κοινά, για να συνεχίσω να είμαι περήφανη για την πόλη μου, για να βοηθήσω και να διαφημίσω τις ομορφιές, τις μυρωδιές, την ποιότητα ζωής που μας προσφέρει.

3. Έχεις ασχοληθεί και με τα κοινά της περιοχής μας. Ποια είναι η επόμενη μέρα στο Δήμο;

Η επόμενη ήμερα είναι Συνέχεια, αλλά και πολύ δουλειά για όλους μας. Όλα όσα έχουμε εμπνευστεί για το Π. Φάληρο, ευτυχώς δεν είναι στο μυαλό μας αλλά είναι σχεδιασμένα και πλαναρισμένα για να μπορούν να λειτουργήσουν από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Ο καθένας έχει βάση της επαγγελματικής ιδιότητας του κάποιους τομείς που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει.

Εγώ πρεσβεύω την επικοινωνία, την προσφορά και την επιχειρηματικότητα.

Στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία επικοινωνώ και προάγω σκοπούς έμπνευσης, δράσης και συμμετοχής.

Σχεδιάζω την στρατηγική επικοινωνία με στόχο την προβολή, την κοινωνική υπευθυνότητα, την εξέλιξη, την υλοποίηση μεγάλων έργων.

Στην κοινωνική μου προσφορά, συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη πόλη, με τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την προώθηση του εθελοντισμού σε συνεργασία και με άλλους δήμους, τη διεύρυνση των προγραμμάτων υγείας, τη συντονισμένη δράση των προγραμμάτων πολιτισμού και τουρισμού, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, για ένα ακόμα πιο ανθρώπινο Παλαιό Φάληρο.

 Ασχολούμαι ενεργά και διοργανώνω εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθώ τον εθελοντισμό και βοηθάω μέσω ομάδων εθελοντών τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό  Συσσίτιο) του  Δήμου Π. Φαλήρου.

4. Ως συγγραφέας παραμυθιών ποιο παραμύθι θα ταίριαζε στο Παλαιό Φάληρο;

Το Π. Φάληρο είναι μία πόλη τυχερή και ευλογημένη δίπλα στη θάλασσα.

“Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε”, το πρώτο παραμύθι μου είναι κατά κάποιο τρόπο αφιερωμένο στο Π. Φάληρο, την πόλη που ζω και αγαπώ.

Ένα παραμύθι για παιδιά από 9 έως 109 ετών, που στα παιδιά θα δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στη Χώρα των Παραμυθιών και να γνωρίσουν κάποιους ήρωες που τους ακολουθούν από την ημέρα που γεννήθηκαν και άλλους που μπορούν να μάθουν από την παιδική ηλικία πώς να τους αποφύγουν!

Για τους μεγάλους είναι μια ιστορία για τη ζωή. Ένα κείμενο που στοχεύει να προβληματίσει και να μας φέρει πιο κοντά με τους φόβους μας, τόσο κοντά που ο καθένας θα μπορεί να αναγνωρίσει τη δική του αλήθεια, να εμπνευστεί, αλλά και να πάρει δύναμη να συνεχίσει.

Είναι η πρώτη μου επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων  και μέρος των εσόδων του βιβλίου δίνονται για την ενίσχυση των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου του Π. Φαλήρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.