Ο συνδημότης μας Γιατρός Παθολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπίτσικας επανεξελέγη στο ΔΣ του ΣΕΥΠ ΠΦΥ Αττικής (Σύλλογος των γιατρών των Κέντρων Υγείας, πρώην ΙΚΑ ) και εκλέκτορας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των γιατρών των ΚΥ.

Ο κ. Γιάννης Μπίτσικας συμμετείχε στο “ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ”, ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, στο οποίο συμμετείχαν υποψήφιοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Σε επικοινωνία μαζί του επέμεινε ότι το όραμα της παράταξής του ήταν να είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο στις Εκλογές, κάτι που έγινε ήδη με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως “σταθερή επιδίωξη των γιατρών του κλάδου είναι ένα σταθερό δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο ο γιατρός θα εργάζεται με συνθήκες αξιοπρέπειας, κάτι που δεν πρέπει να συσχετίζεται με κόμματα και χρώματα. Ειδικά μάλιστα μετά την αποτυχία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ανατάξει το σύστημα αυτό και την απογοήτευση που προκάλεσε σε όσους είχαν πιστέψει στις δυνατότητές της. Δυστυχώς η προσπάθεια για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο φαλκιδεύτηκε, κυρίως από τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ . Εμείς θα επιμείνουμε !” .

Από τα αναλυτικά αποτελέσματα προέκυψαν κάποια ενδιαφέροντα σημεία:

Το “ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ” συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και σε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έλαβε 53.7% των ψήφων και 7 από τις 13 έδρες στο ΔΣ αποδεικνύοντας ότι το εγχείρημα πέτυχε.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις Εκλογές με δικό της κομματικό ψηφοδέλτιο, το οποίο σημείωσε πολύ χαμηλή επίδοση. Έλαβε 13% και 2 από τις 13 έδρες.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης και ο Φαληριώτης γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μπίτσικας, στην τελετή ορκομωσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Συγχαίρουμε τον κ. Γιάννη Μπίτσικα και ευχόμαστε στην καινούρια διοίκηση του ΣΕΥΠ ΠΦΥ Αττικής παραγωγική θητεία, προς όφελος της υγείας του λαού μας.

Υ.Γ. Η συντακτική ομάδα εκφράζει την απορία της σχετικά με το ποιά είναι πλέον η σχέση του κ. Γιάννη Μπίτσικα με το ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την παραπάνω εξέλιξη. Απείχε συστηματικά από οποιαδήποτε εμφάνιση στην προεκλογική περίοδο των πρόσφατων Βουλευτικών Εκλογών, ενώ είναι εμφανές ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος του Π. Φαλήρου αποφεύγει πλέον να συνδέει τη δημόσια εικόνα του με εκείνη της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας. Αποφύγαμε να τον ρωτήσουμε, αλλά… Οψόμεθα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.