Τον γνωρίζουμε μέσα από τις φωτογραφίες του. Είναι γνωστός μέσα από τις φωτογραφίες μέσω drone (drone_gallery13) οι οποίες δέχονται εκατοντάδες likes μέσα από τα social media. Είναι ο Φαληριώτης, Αχιλλέας Πατούνης!

Γεννημένος στο Παλαιό Φάληρο ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο θαλάσσιο σκι με πολλές διακρίσεις και στο εξωτερικό. Με σπουδές στα τουριστικά στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ και 2 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με αθλητικά events, μυστήρια και διαφήμιση επιχειρήσεων.


Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τη φωτογραφία; Ποια η διαφορά με την εναέρια φωτογραφία μέσω drone;

Όταν κάποιος ξέρει πολύ καλά τη φωτογραφία είναι επόμενο να θέλει να ανεβεί επίπεδο. Για μένα το επόμενο στάδιο ήταν το drone.

Και στην επίγεια και στην εναέρια φωτογραφος είσαι εσύ. Το drone δεν βγάζει μόνο του εσύ πατάς το κλικ. Η μονή διαφορά είναι η θέση που έχεις.  

Το Παλαιό Φάληρο πρωταγωνιστεί σε πολλές φωτογραφίες σας. Ποια είναι η σχέση σας με την περιοχή και τι σας εμπνέει;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Π. Φάληρο είναι η περιοχή που έχω ζήσει όλη μου την ζωή. Το αγαπώ.

Τι συμβουλή έχετε να δώσετε σε νέους φωτογράφους που θα ήθελαν να διδαχτούν τα μυστικά της φωτογραφίας; 

drone_gallery13

Η πρώτη συμβουλή είναι να διαβάσουν πολύ καλά το manual. Η δεύτερη είναι αφού διαλέγουν κάδρο και χρώμα να ξέρουν που να σταθούν. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρετικά σεμινάρια οπού διδάσκουν την τέχνη της φωτογραφίας επαγγελματίες έμπειροι φωτογράφοι.

Η χρήση των social media έχει απελευθερώσει δημιουργικά εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορούμε να γίνουμε όλοι φωτογράφοι;

Η φωτογραφία είναι τέχνη . Και τεχνίτες πάντα υπάρχουν καλοί και κακοί. Φωτογράφοι μπορούμε να γίνουμε όλοι αρκεί να βρούμε το κοινό που μας ‘αποδέχεται’ γιατί στα social media (μιας και μιλάμε γι’ αυτά ) τα likes είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.


Πως θα χαρακτηρίζατε με μια λέξη το Παλαιό Φάληρο; 

Οικογένεια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy