Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την καταχώριση των ασανσέρ στο Μητρώο Ανελκυστήρων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έβγαλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς μέχρι το τέλος του έτους, οι διαχειριστές ή οι νόμιμοι ιδιοκτήτες οφείλουν να φροντίσουν εγκαίρως για τον έλεγχο και την πιστοποίηση του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας ή κτιρίου που διαμένουν ή δουλεύουν.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στις 31/12/2021 λήγει η προθεσμία για την αρχική καταχώρηση των υφιστάμενων ανελκυστήρων σύμφωνα με την Υ.Α. 68781/2019/ΦΕΚ 2760/B/3.7.2019 στο Μητρώο Ανελκυστήρων του Δήμου μας.

Καθώς η παραπάνω προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των κτιρίων οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για τον έλεγχο των ανελκυστήρων τους, ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως προβλέπεται για κάθε ανελκυστήρα με βάση την χρονολογία κατασκευής του, να πιστοποιηθούν από κατάλληλο φορέα και κατόπιν να καταχωρηθούν στο μητρώο πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η ως άνω προθεσμία δεν αφορά τους ήδη πιστοποιημένους και καταχωρημένους ανελκυστήρες στα μητρώα της υπηρεσίας μας, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται περιοδικά στα διαστήματα που ορίζει η ανωτέρω Νομοθεσία (κάθε 1 έως 6 έτη ανάλογα με το είδος του κτιρίου).

Δείτε το έγγραφο του Δήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου * for Click to select the duration you give consent until.