Το Παλαιό Φάληρο, ως προάστιο της Νότιας Αθήνας, είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να ζήσει κανείς, νοικιάζοντας ή αγοράζοντας σπίτι. Έτσι, από τη δεκαετία του ’70 ξεκίνησαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κατοικίες αρχικά στο Κεντρικό Φάληρο ενώ αργότερα μέχρι και τις αρχές του 2000 και άλλες γειτονιές έγιναν το επίκεντρο της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ενώ θα περίμενε κανείς η οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας που δημιούργησε θα έριχναν τις τιμές τόσο των παλαιών όσο και των νεόδμητων κατοικιών, δυστυχώς, για τους αναζητούντες εστία στο Παλαιό Φάληρο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Παλαιό Φάληρο, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες 50ετίας (κτισμένες το 1970-1975) πωλούνται προς 2.300-2.900 το τμ, ανάλογα με τον όροφο.

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) και το πρόγραμμα Golden Visa με κύριους ενδιαφερόμενους Κινέζους και Άραβες αγοραστές, δημιούργησαν μια ευφορία το προηγούμενο διάστημα με την οικοδομική δραστηριότητα να ξαναπαίρνει την ανηφορά στην περιοχή μας.

Κι ενώ η επέλαση του κορονοϊού διέκοψε προσωρινά το ενδιαφέρον, φαίνεται πως τόσο οι πωλητές ακινήτων όσο και οι ενοικιαστές είναι ανεπηρέαστοι. Υπάρχουν περιπτώσεις που αναζητούν κατοικία πάνω από 6μηνο για ενοικίαση σε λογική τιμή!

Έτσι το Παλαιό Φάληρο οδηγεί τους νέους κατοίκους του σε αναζήτηση κατοικίας εκτός Π.Φαλήρου ενώ αυξάνονται οι νέοι κάτοικοι από την…Κίνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy