Οι Δημοτικές Εκλογές στο Παλαιό Φάληρο είναι προ των πυλών. Αφού περιμέναμε να γίνουν και τυπικά οι επίσημες ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων, πλέον έχουμε πλήρη εικόνα της εκλογικής σκακιέρας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Οι εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς ο νυν Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, μετακομίζει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν βάσει του νέου νόμου με απλή αναλογική!

Το απόλυτο φαβορί

Τον πρώτο λόγο έχει ο νυν Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Αρωγής & Αθλητισμού, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος μετά την πρωτιά σε απόλυτους ψήφους στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, σκοπεύει να διαδεχτεί τον Διονύση Χατζηδάκη. Με το χαρακτηριστικό σύνθημα ΣυνεχίΖουμε και την συμπόρευση του με την πλειοψηφία του ψηφοδελτίου Χατζηδάκη, φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Με νέες προσθήκες επαγγελματιών του Π. Φαλήρου και νέα πρόσωπα, με ξεκάθαρη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο το Δήμαρχο, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος στοχεύει ψηλά, με νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Το αντίπαλο δέος

Ο νεαρός Κώστας Μερκουράκης, που μπήκε για τα καλά στα δρώμενα του Παλαιού Φαλήρου με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση, αναμένεται να κατέλθει εκ νέου με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις δυσκολίες και τις αποχωρήσεις στελεχών, ο Κώστας Μερκουράκης διατηρεί τις δυνάμεις του με πιο δυνατό χαρτί τον γιατρό Ιωάννη Μπίτσικα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες κι εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος, φαίνεται πως είναι ο επικρατέστερος αντίπαλος του Γ. Φωστηρόπουλου.

Οι έτεροι υποψήφιοι

Υποψήφιος με παρελθόν και εμπειρία είναι και ο Ανδρέας Δούμας. Με μεγάλο πέρασμα στο Κεντρικό Φάληρο και δημότες που τον ψηφίζουν σταθερά πολλά χρόνια, ο Ανδρέας Δούμας στοχεύει σε ένα καλό πλασάρισμα που θα του επιτρέψει να κάνει σχέδια για τον 2ο γύρο. Μαζί του θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Τεντόμας.

Με αξιώσεις κατεβαίνει και η Αντιδήμαρχος Βίκυ Ανδρικοπούλου με σύνθημα Πρώτα το Φάληρο. Η γνωστή για την θητεία της δημοσιογράφος και επί χρόνια δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος, έχει στις τάξεις της τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Μινέτο καθώς και τον γνωστό επιχειρηματία Τάσο Βουλγαράκη. Η αρνητική δημοσιότητα, που πήρε έκταση λόγω της επικαιρότητας, για μια κατηγορία σε βάρος της περί πλαστού πτυχίου δημιούργησε συζητήσεις αλλά η ίδια παραμένει αισιόδοξη κάνοντας λόγο ακόμα και για πρώτη θέση!

Με το χρίσμα του Κινήματος Αλλαγής θα κατέλθει ο ιατρός Νικόλαος Κατσένης. Η διαρροή ψηφοφόρων προς άλλες υποψηφιότητες δεν πτοεί τον νεαρό γιατρό ο οποίος στις πρόσφατες εκδηλώσεις της τοπικής Κιν.Αλ., εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμικός για μια καλή καταγραφή.

Συνεπής στο ραντεβού του με τις εκλογές και ο Δημήτρης Πιτούλης με τον συνδυασμό του ΕΜΕΙΣ για το Φάληρο. Ο δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, παρουσίασε πρόσφατα την ομάδα του, η οποία θα κατέλθει στις εκλογές. Υπήρξε ιδιαίτερο παρασκήνιο καθώς υπήρχαν συζητήσεις για την κάθοδο της Ολυμπίας Αναστασοπούλου κάτι που τελικά δεν ευοδώθηκε. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Γ. Φρέρη ο οποίος κατήλθε σε συνεργασία με τον Δ. Πιτούλη στις προηγούμενες εκλογές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ στο Παλαιό Φάληρο θα έχουν ως υποψήφιο Δήμαρχο τον γυμναστή Νίκο Γαρδίκη, εργαζόμενο στη Μαρίνα Φλοίσβου. Παραδοσιακά το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστά κοντά στο 5%

Η Χρυσή Αυγή στο Παλαιό Φάληρο εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένη ύστερα από την αποχώρηση του Τρύφωνα Μπουγά ο οποίος κατεβαίνει Δήμαρχος στην Καλλιθέα. Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μεταξάς, όπως φαίνεται θα είναι ξανά υποψήφιος.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο υπάλληλος του Δήμου στο Νομικό Τμήμα, Στέλιος Κατσέλης, ο οποίος σε εκδήλωση που παρουσίασε την υποψηφιότητα του βρέθηκαν εκτός των άλλων ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κανέλλος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζάγκα και η Ευαγγελία Φακιολά.

One Reply to “Στήθηκε η σκακιέρα για τις Δημοτικές Εκλογές στο Παλαιό Φάληρο!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy