Το 2019, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ως υποψήφιος Δήμαρχος, είχε προαναγγείλει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στα πρότυπα της Ευρώπης. Οι εθνικές εκλογές και το αντίστοιχο ψηφιακό σχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμβάδισε με τα οράματα του νέου Δημάρχου Π. Φαλήρου. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες του Δήμου Π.Φαλήρου υιοθέτησαν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου προκειμένου να γίνει το Παλαιό Φάληρο ο δήμος πρότυπο στις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Γι’ αυτό άλλωστε το myKEPlive έκανε την πρώτη πιλοτική του εφαρμογή στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει συγχαρητήρια!

Από τότε, παρά την επέλαση της πανδημίας, ο Δήμος Π.Φαλήρου έκανε πολλά βήματα και σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι από τους πρώτους ψηφιακούς δήμους της Ελλάδας που υιοθετούν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Δημοσίου.

Πλέον ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που εντάχθηκε στο gov.gr. συμμετέχοντας ταυτόχρονα, ως πιλοτικός Δήμος, στον σχεδιασμό των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από  την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλου, έγινε η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών μέσω του gov.gr από υπαλλήλους του Δήμου Π.Φαλήρου.

Μέσω του gov.gr πλέον παρέχονται απευθείας στους πολίτες, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης

Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας

Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης

Έκδοση ληξιαρχικής θανάτου

Το όραμα του νέου Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου έγινε πράξη με τη σκληρή δουλειά των συνεργατών του προεξάρχοντος του νεαρού γεν. γραμματέα Πάνου Καρούμπαλη και των πρόθυμων υπαλλήλων του Δήμου που αγκάλιασαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy